Paard aan huis 900x600

Een lang gekoesterde wens..

Je paard aan huis is voor velen een droom die uitkomt, vaak een lang gekoesterde wens. Lekker de hele dag buiten in de groene weide en dan ´s avonds droog op stal. Gaat dat bij jou zo?

In werkelijkheid..

De werkelijkheid valt vaak wat tegen. De paarden staan in de paddock vooral stil, bewegen nauwelijks. Het lijkt net of ze het liefste weer terug op stal willen. De weide is al helemaal kaal gegeten of te nat om de paarden op te laten.

Hoe het ook kan!

 • HH – Logo element

  Track:
  Door een tracksysteem aan te leggen kunnen de paarden 365 dagen per jaar buiten leven. Om het hele jaar droge voeten te houden is het noodzakelijk om te investeren in halfverharding van de track. Je hebt niet veel ruimte nodig om een track aan te leggen. Je kunt bijvoorbeeld op 2.000 vierkante meter al 2 paarden of 4 pony´s een goed tehuis bieden.

 • HH – Logo element

  Weidebeheer:
  Voor zowel de bodem als de paarden is het goed om de toegang tot gras te beperken. Je kunt de paarden steeds toegang geven tot een ander stuk weide. De weide die niet gebruikt wordt kan dan weer aangroeien.

 • HH – Logo element

  Beweging:
  Het aanbieden van ruwvoer op verschillende plekken, natuurlijk drinkwater, eetbare beplanting en verschillende looproutes zorgen ervoor dat het paard gaat bewegen. Je kunt hier ook nog een stapje verder in gaan door de paddock nog meer te verrijken door een takkenwal, puzzel van boomstammen enzovoort.

 • HH – Logo element

  Verrijking:
  Door groen aan te planten dat eetbaar is voor paarden kan het paard op zoek gaan naar eten. Het paard kan zelf ingrediënten nemen die het lichaam op dat moment nodig heeft. Beplanting zorgt ook voor meer beleving, schaduw, afwatering en biodiversiteit. Verschillende soorten planten en bomen houden de natuur in balans.

 • HH – Logo element

  Watermanagement:
  Door het veranderende klimaat hebben we te maken met lange droge periodes en periodes van veel neerslag. Dit kun je ondervangen door een wadi of regenpoel aan te leggen. Deze vangen het water op en houden het vast. Hiermee voorkom je overlast bij veel neerslag en verkort je de ongemakken van een droge periode. Bijkomend voordeel is dat je ze ook weer kunt beplanten.

Paard aan huis lijst 900x625

Een erfscan brengt in kaart wat er al is op het erf en wat er nog mag komen. Wat kun je doen om het erf natuurrijker en aantrekkelijker te maken de paarden maar ook voor vogels, insecten en andere dieren? Ook wordt er gekeken naar de aanwezige bomen, struiken en andere beplanting. Ook de vitaliteit van het erf zal in kaart gebracht worden.

Tijdens dit bezoek zal er gevraagd worden naar jouw wensen voor jouw erf. Hoe zou jouw erf eruit zijn als alles kon? Je kunt even hardop dromen over jouw erf en vragen stellen aan Diana. Misschien heb je zelfs al een ontwerp of schets om te bespreken. Je krijgt in dienst gewenst feedback op het ontwerp. Zijn er geen belangrijke dingen over het hoofd hebt gezien?

De scan geeft jou een onderbouwd advies waar je mee aan de slag kunt om het erf nog mooier te maken dan het nu al is.

Een erfscan bestaat uit een bezoek van 2,5 uur en een half uur voorbereidingstijd. De investering voor jou is € 325,- exclusief reiskosten.

De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,50 / km. Bij meer dan één uur reistijd (enkele reis), wordt ook een reistijdvergoeding gevraagd. De reistijdvergoeding bedraagt € 30,- per uur. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Mocht na een erfscan de opdracht gegeven worden tot een ontwerp Heemtuin Hippique zal de investering voor een erfscan in mindering gebracht worden op de totale prijs voor het ontwerpen.

Wij beloven...

Gezondere paarden in een functioneel duurzaam paradijs.

Door een goed plan op te stellen, kun je de meest ideale Heemtuin Hippique aanleggen voor jouw paarden. Neem contact op met Diana over de mogelijkheden voor jouw plek.