Project in de kijker - Bennekom

Het project in Bennekom, dat ik graag in de kijker zet, wordt op dit moment uitgevoerd in stapjes. Ik wil jullie graag vertellen over het traject wat hieraan vooraf ging.

Op 9 juni was er een eerste contact per mail. Naar aanleiding hiervan hebben we een leuk telefoongesprek gehad. Dit resulteerde in een erfbezoek op 7 juli 2021. Tijdens dit bezoek hebben we in kaart gebracht wat de wensen zijn, wat er aanwezig is op het erf  wat de sterke en zwakke punten van het perceel zijn. Er was lag een leuke uitdaging. Het perceel moet  ingericht worden voor vier paarden die in twee kuddes leven. Een prachtige poel en mooie schaduwbomen waren aanwezig en zijn opgenomen in het ontwerp.

Eenmaal thuis heb ik een concept ontwerp uitgewerkt. Dit  ontwerp hebben we op locatie  besproken.

Het concept ontwerp leent zich om in delen uit te voeren. Het bestaat uit twee tracks die rondlopen welke op termijn ook op elkaar aangesloten kunnen worden.

De klant zat volop in een verbouwing van het woonhuis waardoor de uitvoering pas recent is begonnen.

Het linkerdeel van het ontwerp is uitgevoerd en iets aangepast. Het pad naar achter hebben we leuk laten slingeren om de bestaande wilgen heen. De machines die de poel jaarlijks uitbaggeren zullen over het andere perceel gaan rijden.

Doordat het project in delen wordt uitgevoerd worden de kosten verdeeld over een langere periode. Zo kan er steeds een nieuw stukje aangepakt worden zodra er weer budget is.

Project in de kijker - Vriezenveen

Dit project is ontworpen en zal deels uitgevoerd worden in de zomer van 2022. De aanplant zal vanaf november gedaan worden.

Het perceel is 10.823 m groot inclusief de gebouwen, tuin en het woonhuis. Er komen twee pony´s te wonen van moeder en dochter. Er is reeds een verouderde rijbak aanwezig. Deze zal deels als track gebruikt gaan worden zodat het grasland als hooiland gebruikt kan worden.
Het deel dat aan de tuin grenst zal ingericht worden op basis van het streekeigen historische gebruik als kalverweitje. In dit gedeelte komt een minibos, een fruitbos, een moes- kruidentuin en een takkenwal. Er zijn twee zitjes om lekker tussen de paarden te zijn met een kopje koffie of een goed boek. Het minibos zorgt voor schaduw. De basis zijn twee volwassen grote bomen waaronder een prachtige rode beuk. De track zal uitgevoerd worden in lava zodat de paarden het hele jaar droge voeten hebben.
Het bestaande gebouw heeft een overkapping en is perfect als schuilgelegenheid. Er zal regenwater opgevangen worden van het dak wat weer als drinkwater voor de paarden gebruikt kan worden.
In het hooiland zullen twee kruiden stroken ingezaaid worden en de paarden kunnen vanaf september nabegrazen. Eventueel kan hier nog een track uitgezet worden met prikpaaltjes. In de toekomst komt er mogelijk een poel achterop het perceel. Deze plek is laaggelegen en erg nat.

Wij beloven...

Gezondere paarden, kruidenrijke weiden, minder arbeid, minder kosten voor stalbedekking en meer vraag naar pension. De winstmarge per pension plaats zal toenemen omdat de kostenbesparing per pensionplaats aanzienlijk is.